Особливості вибору хорошого мангалу

 
 Особенности выбора хорошего мангала

З приходом весни все частіше люди починають замислюватися про пікніку. Як добре після зимового застою вийти на природу, посмажити м’ясо і приємно провести час. У зв’язку з цим часто виникає питання, який мангал краще для тих чи інших умов. На сьогоднішній день є багато різних варіантів мангалів, які можуть різнитися за розмірами, конструкції і мобільності. Про те, який мангал вибрати розберемося в цьому матеріалі.

Критерії вибору

Як відомо найсмачніший шашлик виходить з правильного мангалу. При виборі конструкції важливо звертати увагу на такі показники як:

  • Розміри;
  • Конструкцію;
  • Матеріал.

Насправді мангал можна виготовити з різних матеріалів, при цьому не завжди вони будуть відповідати вимогам і характеристикам. Найбільш поширеними осередками для шашлику вважаються сталеві вироби. Такі конструкції виготовляються з листового металу, який повинен мати товщину не менше 3мм. Така жаровня зможе прослужити і виконувати свої обов’язки протягом щонайменше десяти років.

Особливості конструкції різних мангалів

Є також мангали виготовляються з чавуну. Така конструкція менш схильна до зношування, однак має досить велику вагу, що абсолютно незручно для взяття його на природу. Як правило, такі конструкції встановлюють на дачі або в заміському будинку. Мангал встановлюється весни і до осені його можна використовувати, а з приходом холодів його заносять до наступного сезону.

Сьогодні в магазинах представлені мобільні або розбірні мангали. Звичайно, використовувати такі пристрої постійно недоцільно, так як із-за безлічі розбірних частин конструкція може деформуватися. Зручно такий мангал брати на природу. Компактні розміри дозволяють взяти його в ліс або до річки.

Вибираючи мангал тут важливо також стежити за розмірами конструкції. Чим довше топка, тим більше на ній поміститься шампурів. Звичайно, переносні конструкції не можуть бути довгими, так як будуть займати багато місця і мати велику вагу. Ще одним показником вибору вважається глибина конструкції. Оптимальною висотою мангалу вважається 15 – 20 сантиметрів. Такої глибини буде цілком достатньо, щоб заготовити необхідну кількість вугілля для смаження.

Вибирається також і загальна висота конструкції з ніжками. Для середньостатистичної людини потрібно близько 70 сантиметрів. Такої висоти буде достатньо, щоб не доводилося нагинатися для прокручування шампурів.

Існують мангали працюють від електрики. Электрошашлычница має компактні розміри і на ній можна готувати м’ясо навіть вдома. Звичайно, смакові якості м’яса будуть істотно відрізнятися, однак автоматичне прокручування шампурів і рівномірна просмаження дає свої переваги. Деякі для наближення до оригінального смаку, використовують в маринаді «рідкий дим», за рахунок якого є запах справжнього шашлику.

Коли приходить весна, то хочеться нарешті вийти на природу з друзями та сім’єю, щоб посмажити ароматний і смачний шашлик. Правильно підібраний мангал допоможе приготувати вишукану страву, головне правильно вибрати конструкцію і тоді жодних проблем не виникне. Не має значення, де саме ви готуєте м’ясо, якщо хороший мангал, то шашлик вийде смачним і соковитим.

Іноді бувають ситуації коли вийшовши на природу згадуєте, що забули мангал, насправді навіть в такій ситуації можна знайти рішення із застосуванням підручних матеріалів. Людська фантазія настільки розвинена, що деколи абсолютно непридатні предмети можуть стати хорошим мангалом для приготування шашлику.

 

Свіжі матеріали:

  • Скинали перетворює інтер’єр кухні на 100 %
  • Ідеальні мийки з штучного каменю
  • Алюмінієві профілі під світлодіодну стрічку: різновиди та особливості
  • Як вибрати генератор для дому
  • Правила вибору плитки для кухні